Urcat scări- Yey, coborât scări- Ney

Încă de mic, Iancu a avut o pasiune pentru urcatul scărilor. Nu m-am lămurit foarte tare de unde a pornit treaba asta, dar știu că acest lucru i-a folosit pe când era un bondoc, pentru că o perioadă am locuit într-un apartament la etajul patru, iar lift nu exista în blocul cu pricina.

Așadar, ori de câte ori treceam alene pe străduțe cu dobe, mă trezeam că sunt smucită și târâită pe scări și schele care mai de care. Deci, fără vreun avertisment, câinele mă trăgea cu entuziasm spre treptele unei scări de bloc sau pe cele ale unui magazin de cartier, reușind, nu de puține ori, să sperie câte o vecină în așa hal încât ne luam amândoi câte o vorbă de duh- eu că nu-mi stăpânesc câinele, iar câinele că nu își stăpânește instinctele.

Însă, pe cât de multă bucurie e pe capul lui Iancu atunci când dă nas în nas cu o scară pe care trebuie să o urce, pe atât de multă panică îl cuprinde atunci când e pe cale să coboare una.

Și uite așa, face un ditamai scandalul când mergem la veterinar, al cărui cabinet este tocmai la demisol. Motiv pentru care trebuie cărat de cel puțin doi oameni pe brațe (pentru că bestia cântărește peste 35 de kilograme), pe o scară mult prea îngustă, în formă de spirală. Asta ca să nu mai vorbesc despre scările alea afurisite de la metrou, de care nu scăpăm decât dacă luam liftul. Iar despre cele rulante nici nu mai pomenesc. În viziunea lui dobe, alea-s cele mai rele, pentru că altfel nu-mi explic de ce se dă mereu câțiva pași în spate și începe să latre la ele.

Așadar- Yey pentru urcatul scărilor și un mare Ney pentru coborât. What can I say…#viațacuIancu.

Sursă foto: Pinterest

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s